keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Muistelmia moottoriajoneuvoista

1. Isäni mielestä vanhalla traktorilla jyrryyttäminen opettaisi parhaiten ajamaan. Siksipä harjoittelin nuorena järven jäällä traktorilla peruuttamista ja heinäpellolla siirsin paalikuormaa aina kun tarvittiin.

2. Ensimmäinen autoni oli punainen kuplavolkkari. Nuorena ajoin myös keltaisella Fiatilla, ja autoni saikin eräältä pastorilta lempinimen Keltainen salama.

3. Olen kerran ajanut poliisin tutkaan kuplavolkkarillani siten, että minulla oli kissa istumassa puuhkana niskassani. Poliisi joutui hetkikseksi keskeyttämään puhutteluni, kun kissa meinasi karata ikkunasta.

4. Kerran ajoin ylinopeutta, jotten myöhästyisi gaalasta. Poliisit ajoivat perässäni asunnolle. Sanoin poliiseille: "Kirjoitelkaa te sillä välin sakkoja, kun minä käyn suihkussa." Palasin kultamekko päälläni, poliisit ja taksi odottivat alaovella. Kaverini mukaan kuittasin sakot kuin filmitähti ja porhalsin taksilla gaalaan. Ehdin!

5. Olen myös lasketellut yksisuuntaista väärään suuntaan, kunnes hurjana viittilöivä vanhempi mieshenkilö sai minut kääntymään kadulleen. Hän oli kuulemma jo varautunut, että kohta kolisee.

6. Toissa kesänä menin ostamaan kotona odottaville vieraille pullapitkon ja keksejä. Unohdin ne ja lompakkoni auton katolle. Muutaman risteyksen jälkeen muistin. Lompakko oli tallella, mutta vieraat jäivät ilman nisua.

7. Hauskin jouluajelu oli ehdottomasti se, kun kuskasin joulupukkia myrkynvihreällä Ladalla. Olin itse pukeutunut tontuksi, mutta koska tontunparta kutitti vietävästi, jouduin nostamaan sen välillä ylös ikään kuin peruukiksi. Toivottavasti kukaan lapsi ei nähnyt minua silloin.

8. Toinen kuva on Puolasta joskus 90-luvun alusta. Pojilla oli rento meininki. Olisipa tuollainen kesäauto!
Luin autoseikkailuista alunperin Tuulen naapurina -blogista ja otin haasteen vastaan.4 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa, että teit tämän! Tosi hauskoja muistoja. Varsinkin tuo 4. kohta nauratti minua ihan kamalasti. Se oli kuin suoraan jostain komediasarjasta. Kiitos tästä piristyksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi hauskasta haasteesta! Kyllä tuo nelonen nauratti aikoinaan meitäkin. Ylinopeuden ajo on tietysti tyhmää, mutta tie oli ihan suora eikä ihmisiä mailla halmeilla, paitsi ne poliisit... Kaverini oli ensin ihan ihmeissään, kun syöksyin sisälle ja pyysin, että hän viihdyttäisi poliiseja kotvan.

   Poista
 2. Hauskoja tapahtumii.
  Raktoril mäki opettelin ajaan. 10-vuotiaana heinäpellol.
  Eka auto oli kans punai kupla ja toka keltai fiat 600. :)

  VastaaPoista