torstai 8. tammikuuta 2015

Vuoteen 2015Hyvää uutta vuotta kaikille! Toivotaan, että tästä alkaa terveempi jakso meidän perheemme elämässä. Vuoden loppu meni lapsukaisten sairastellessa ja vaikka itse toistaiseksi olenkin terve, on aika rankkaa, kun pienet tyypit sairastavat. Nyt saatiin lääkettä perheen pienimmäisellekin, niin joskopas se tästä.

Joulukuun lopussa, jossain kuumeen mittaamisen välissä, ehdin lukea Merete Mazzarellan Elämä sanoiksi (2013). Kirja opettaa, kuinka kirjoittaa elämäkerta ja vaikkei sellaista suunnittelisikaan, teoksesta saa paljon uusia lukuvinkkejä. Tämä oli ensimmäinen Mazzarellani. Luin kirjaa pitkään ja hartaasti kappale kappaleelta. Tällaiseen kirjaan tuollainen lukeminen sopiikin.

Toivon tältä vuodelta paljon hyviä hetkiä kirjallisuuden, elokuvien, musiikin ja vaikkapa käsitöiden parissa niin sinulle, joka täällä pistäydyt, kuin minulle itsellenikin. Jos olet juuri katsonut jonkin huikaisevan elokuvan tai lukenut jonkin mahtavan kirjan, toivon, että huikkaat sen minullekin vinkiksi. Viime viikon elokuvani oli Pedro Almodovarin Volver ja tällä viikolla katson Joe Wrightin Anna Kareninaa. Volver on varmaan pakko nähdä uudelleen, tykkäsin niin kovasti. Elokuvat kyllä kärsivät tästä pala palalta katsomisesta, mutta näissä oloissa ei juuri muuta tyyliä ole.


6 kommenttia:

 1. Minäkin luin ennen joulua tuon Elämä sanoiksi, ensimmäinen kirja Mazzarellalta minulle myös, tykkäsin siitä paljon. Vaikka en mitään elämäkertaa ole minäkään nyt kirjoittamassa, tykkäsin sen ajatuksista ja pohdinnoista, tuntuu, että juuri nyt haluaisinkin lukea jotain tuontyyppistä, eletystä elämästä, koettua, opittua. Jotain sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kivaa osata heti vinkata sinulle jokin kirja mutta ei tietenkään tule heti mieleen. Minua kiinnostaisi nyt jokin luontoon liittyvä kirja, jossa kerrotaan, miten luonto pärjää tässä myllerryksessä ja maailmanmenossa.

   Poista
 2. Minun on pitänyt lukea tuo Mazzarella, mutta olen unohtanut sen jostain syystä - kiitos siis muistutuksesta. Nyt lisään sen listalleni, jonka olen ihan vihdoin viimein oikeasti tehnyt niin, että se näkyy sekä tietokoneella että kännykällä. Kätevää, kun menee kirjastoon. Minä luin joululomalla sen Valtosen Finlandia-voittajan ja tykkäsin siitä järisyttävän paljon, voin suositella.
  Harmillista, että teillä on ollut niin paljon sairastelua. Toivottavasti tämä vuosi tuo teille paljon terveyttä, iloa ja valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lista kuulostaa hyvältä ja käyttökelpoiselta. Minä kirjoittelen kalenteriini ylös lukuvinkkejä mutta eihän se ole aina mukana.
   Pitää varmaan lukea tuo Valtonen. Aloitin sen lukemista tabletilta (elämäni eka e-kirja) mutta luulenpa, että huomio meni liiaksi teknologiaan kirjan kustannuksella.
   Kiitos, täällä voidaan jo paremmin.
   Sinulle myös täyteläistä uutta vuotta, tuokoon se mukanaan innostusta ja inspiraatiota.

   Poista
 3. En tiennyt että Mazzarellalla on tuollainenkin kirja, vaikka olen monta muuta häneltä lukenut ja niistä pitänyt. Olen hiukan unohtanut hänen olemassaolonsa.Hyvä kun nyt tuli taas mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se ei ole hirveän vanha kirja, vuodelta 2013. Meen tänään kirjastoon ja katsastan muita Mazzarelloja.

   Poista