lauantai 17. toukokuuta 2014

KissaTurta olo. Liian paljon huonoja asioita tapahtunut viime päivinä. Kissa yritti synnyttää ainokaista pentuaan. Se juuttui synnytyskanavaan. Eläinlääkäri oli liian kaukana keskellä yötä. Synnytys oli todella vaikea. Poikanen oli viimein synnyttyään kuollut. Kissa sekosi. Hyppäsi pari päivää sitten tyttäreni kimppuun ja raapi pään ja selän verille. Ei voi uskoa siitä kissasta, joka aiemmin oli maailman rauhallisin ja lempein. Pienen lapsen ääni aiheuttaa stressireaktion. Minun sylissäni kissa olisi koko ajan kehräämässä.

Lapsi tai kissa. Molemmat eivät mahdu tähän talouteen. Tänään vein kissan vanhempieni luo. Katsotaan, tuleeko siitä heille kissaa vai pitääkö se lopettaa.

"Sehän on vain kissa." ja "Kissa on kuitenkin petoeläin." sekä kaikki muut mahdolliset sloganit eivät juuri nyt lohduta. Talo on erilainen nyt. Surullinen.

4 kommenttia:

 1. Voi ei! Kamalan surullista. En yhtään ihmettele, että kissarukka menettää järkensä, sen jälkeen kun on menettänyt pentunsa. Mutta uskoisin, että se voisi siitä toipua, kun saa aikaa ja rakkautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjailijatar! Minäkin toivon, että se toipuisi. Eläinlääkärin mukaan osa voi rauhallisessa ympäristössä toipua, osa ei siitäkään huolimatta. Koettelemus oli tosiaankin liian rankka. Täytyy nyt katsoa, miten käy. Meillä on tällä hetkellä kissalle liikaa lasten ääniä, eiväthän he vielä osaa äänentasojaan säätää.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on. Kisu on nyt ollut mummolassa siitä asti. Eilen kävin katsomassa. Rauhoittunut on ja siellä hiirestelee ja auringossa makailee.

   Poista