perjantai 8. maaliskuuta 2013

Pitsahuumaa




Ostin kummipojalle keittokirjan: Pizza. Yli 50 helppoa ja herkullista reseptiä. Kirjan innoittamana kokeilimme aika monta uutta täyteyhdistelmää ja lopuista aineksista koostimme hirviön. Siskoni nimesi pitsanaaman Pizza Art Exclusive Crazyksi eikä sitä enää kukaan jaksanut maistaa. Sen sijaan söimme esimerkiksi tulista salami- ja aitoa sisilialaista anjovispitsaa. Suosikiksi kipusi kuitenkin kolmen juuston pestopitsa ja kakkoseksi parmankinkku-rucola.

Kirjan ohjeet ovat mainioita ja niistä riittää kokeiltavaa vielä useaksi kerraksi. Pitsakokit kuitenkin kritisoivat seuraavaa: Miksei kirjassa ole tomaattikastikkeen ohjetta? Sitähän kuitenkin monelle lätylle ensimmäisenä lätkytellään. Pestokastikkeen ohje löytyi ja siitä tuli maistuvaa. Toinen ahdistuksen aihe oli jauhojen ilmoitus grammoina, vaikka tokihan kunnon leipuri tietää, että yhtä desiä vastaa 65 grammaa jauhoja. Italialaisen pitsailtamme kruunasi upea venäläinen kuohuviini. Skål!

1 kommentti:

  1. Aivan mainio idea toi hirviöpitsa!!

    Ainii, mä vastailin sun haasteesee, laitoin sen ilmestyyn ens tiistaina. :)

    VastaaPoista